Om oss

Välkomna till

Kennel Vitsudden


Vitsudden är en SKK godkänd kennel som håller till 6 mil norr om Stockholm,

4 mil från Arlanda flygplats i skogarna ovanför Gottröra.


Familjen består av mig Anna Wilsson, pappa Johan, fyra barn, varav 3 utflugna.

Ett glatt gäng Jack Russell Terrier samt några jakthundar av andra raser! Min första egna hund fick jag som 11 åring, en Norwich Terrier sen dess har jag alltid haft minst en hund som följeslagare genom åren. Vår första Jack Russell kom in i vårat liv 2002, Bodil tog oss med storm. Vilken hund, fast hon var så liten. Egentligen blev jag som så många andra lite lurad. Förstod inte att jag köpte en hund som inte var registrerad och godkänd i SKK. Henne mönstrade jag in i SKK utan problem året efter då rasen precis hade blivit godkänd av SKK.

Sen tog "sagan" sin fart!

Bodil

Jag har Bodil att tacka för mycket. Det är hon som lagt grunden för vad kenneln är i dag. Bra tikar och ambitiösa valpköpare är en ovärderlig grund stomme för en uppfödare. 2004 hade kenneln sin första kull. 3 hanar och 3 tikar såg dagens ljus och blev starten på en ny livsstil. Den kullen gav oss 2 utställnings champions, en viltspårschampion med LP1, en med 2 cert, två med 1:a pris på utställning och alla med Känd mentalstatus och skottfasta. 2013 & 2014 fick vi belöning för vårat slit. Som första Jack Russell uppfödare fick vi Grythundsklubbens Bruksuppfödar pris för 2013, alla 8 hundarna som ingår i priset har dessutom minst CK (certifikat kvallitet) på utställning. Och i juni 2014 fick vi SKKs Bruksuppfödarpris. Vi är enda kenneln hittills som har priset från båda klubbarna. Mycket slit och långa resor ligger bakom men vi hade aldrig klarat det utan våra duktiga och ambitiösa valpköpare. I mars 2016 fick vi Grythundklubbens Bruksuppfödarpris för 2:a gången samt att vår stamtik Bodil och hennes dotter Grace som första hundarna i rasen fick båda Grythundklubbens Bruksavelspris, Bodil i silver o Grace i brons:

Jag har varit aktiv inom brukshundklubben som instruktör och A-figurant vid Mental beskrivningar under många år. Jag har tidigare tränat och tävlat i bruks och lydnad och prövat på Svensk skyddet, IPO och BHP med våra schäfrar men "Russlarna" har även väckt mitt intresse för drev-gryt jakt, eftersök och agility. Har gått ett par kurser i eftersök och agility. Jag tog min jägarexamen våren 2012 då jag ledsnade på att vara beroende av andra och "bara" vara hundförare. Är i dag även Viltspårs domare och Beskrivare för BPH (Beteende och personlighets beskrivning hund). Ett par gånger per år gästar vi även någon utställning.


Jack Russelln är en grytspeciallist men samtidigt en ypperlig familjehund och en tuff allroundhund som vill ha en uppgift, annars tar dom gärna egna inte alltid så önskvärda initiativ. Rasen lämpar sig för de flesta hundsportsgrenar. En Jack Russell gillar att vara med där det händer saker, ligga ensam hemma flera timmar varje dag brukar inte vara så uppskattat. Man får inte låta sig luras av deras söta uppsyn. Lägger man ner lite tid på lydnaden får man en av de bästa kompisarna man kan ha, som följer en överallt med stor glädje & nyfikenhet. Det är en stor hund i liten förpackning som kräver en fast, bestämd men vänlig hand.


Målet med vår uppfödning är:

 

Att bibehålla denna härligt stora hund i liten förpackning.

 

Att arbeta för att kombinera en bra Mentalitet - Arbetsförmåga - Exteriör.

 

Genom att använda allround meriterade hundar med Känd mentalstatus som avelsdjur.Copyright Vitsudden